Trening s kisikom

Zakaj kisikova vadba

Uporaba vadbe s kisikom sega že v pozna 60-a leta prejšnjega stoletja, dr. Ardenne je na podlagi spoznanj, da se številne bolezni (rakava obolenja, srčno-žilne bolezni, motnje cirkulacije, duševne bolezni) lahko povezane s pomanjkanjem kisika. Razvil je posebno terapijo imenovano oxygen multistep therapy. Z njo je potrdil in dokazal, da kisikova terapija, ki poveča vsebnost kisika v telesu, prispeva k zdravljenju bolezni, boljšemu počutju, krepi zdravje in podaljšuje življenje.

Trening s kisikom v kombinaciji s višinskim treningom predstavljan nov pristop na področju športa, rekreacije, zdravja in dobrega počutja.

Kisikova vadba na kolesu

Ponudba

V našem studiu smo za vas pripravili naslednja programa:

IHHT KISIKOVA TERAPIJA

IHHT (intervalna hiperoksična terapija) je celični trening za izboljšanje proizvodnje energije. Začne se v koreninah zdravja ljudi- naših CELICAH.

KISIKOV KONTARSTNI TRENING

Trening s kisikom v kombinaciji z višinskim treningom predstavlja NOV pristop na področju ŠPORTA, REKREACIJE, ZDRAVJA in DOBREGA POČUTJA.

PRODAJA SISTEMA ZA KISIKOV TRENING / TERAPIJO

Naš kontrastni sistem (Contrast System) predstavlja sistem, ki je sestavljen iz specialne opreme in protokolov, ki jih vodi računalniški program.

Kako deluje

S treningom na višini celice v telesu zelo hitro ustvarijo povečano potrebo po kisiku in ko preidemo na trening s kisikom, pa se telo zelo učinkovito preplavi s kisikom. Tako celice vsrkajo veliko večje količine kisika, kot bi jih v običajnih razmerah. Kot vemo je nasičenost s kisikom žal omejena s kapaciteto hemoglobina, ki lahko veže največ štiri molekule kisika, edino, če ustvarimo pogoje, da se kisik lahko raztaplja v krvni plazmi. In ravno ta učinek dosežemo s kontrastnim treningom (treningom s kisikom v kombinaciji z višinskim treningom).

Trening s kisikom v kombinaciji z višinskim treningom zaradi dihanja kisika in telesne aktivnosti, ki poveča parcialni tlak v pljučih omogoči raztapljanje velike količine kisika v krvni plazmi.

Podoben učinek lahko dosežemo edino s terapijo v hiperbarični komori, vendar na osnovi nekaterih ugotovitev, učinkovitost ni na isti ravni, saj ne vključuje telesne dejavnosti.

20230313_170614

Trening s kisikom priporočamo

Izkušnje

Dober stik s stranko nam je pomemben, nekatere izmed njih so nam zaupale svoje mnenje.

Maja B. dipl.ekonTerapija s kisikom
Read More
V tem današnjem tempu mi je izziv se umiriti, se ustaviti. Terapija s kisikom mi izredno pomaga, da si vzamemo urco zase. Umirim dihanje, se poglobimo vase, hkrati pa telo fizično dela. Istočasno pridobivam na kondiciji, zdravim telo tako na fizični kot psihični ravni. Ker kisik obnavlja celice, ta terapija pomaga pri vseh težavah, ki jih imam. Zelo mi pomaga pri utrujenosti, glavobolih, skrajša čas spanja in ga poglobi. Za enkrat mi je to najboljši način, kako priti do energije. Zelo pa me je presenetil tudi občutek, da se po terapiji počutim, kot da se vse postavi na svoje mesto. Glava je sproščena in telo me uboga. Vesela sem za izkušnjo, ki mi je v življenje prinesla več ustvarjalnosti in zagona za stvari, ki so dobre zame.
Alenka F.Kisikova terapija
Read More
Šport me spremlja že vse življenje. Od malih nog, ko sem se podila za žogo, vmes intenzivno vsak dan trenirala namizni tenis, do zrelih let. V zadnjem času predvsem veliko tečem ali kolesarim. Kadar sem izčrpana in utrujena za hitrejšo ter boljšo regeneracijo uporabljam kisikovo terapijo. Veronika mi je predstavila tehniko dihanja in me vodila skozi trening na kolesu. Skupaj sva dosegli, da sem se po terapiji počutila kot bi bila prerojena. Zato kisikovo terapijo priporočam vsem športnikom, ki si želijo dvigniti raven svoje športne pripravljenosti in izboljšati regeneracijo po napornih treningih.

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque